Læs om spånligaen 2021 – og få information om eventet

500 besøgende gjorde spånligaen til en succes

Oprindeligt skulle Spånligaen have været afholdt i april 2020, men coronapandemien udskød i første omgang arrangementet til august samme år. Her lagde pandemien også hindringer i vejen, og den blev udskudt til november 2020. Danmark lukkede imidlertid ned igen, og den nye plan hed maj 2021. Her var der dog endnu ikke lukket op for større arrangementer i Danmark. 

Så endelig, tirsdag den 24. august, kunne DAMRC åbne hallerne i Herning til tre dage med masser af maskiner, værktøjer og spåner. 

Forløb over al forventning

Det er da også en meget tilfreds Lene Nielsen, der er direktionsassistent i DAMRC, som kan gøre status ovenpå årets arrangement. – Det er forløbet over al forventning. Efter en lidt stille start på tirsdagen, så gik det rigtig stærkt onsdag og torsdag. Vi har ikke gjort det endeligt op endnu, men vi har haft omkring 500 gæster, siger hun til Jern & Maskinindustrien.

Hun melder også om glade udstillere og besøgende. 

– Da jeg var rundt og tale med de forskellige i går (torsdag, red.) var tilbagemeldingen, at det havde været en stille tirsdag, men onsdag og torsdag havde de fået rigtig mange gode tilbagemeldinger og nogle gode aftaler i bogen til at følge op på, lyder det fra Lene Nielsen. 

Skrevet af Henrik Eilers (30. august 2021) fra Metal Supply

 

Spånligaen: Det er jo hardcore spåntagning

OSG Scandinavia var blandt udstillerne på spånligaen 2021

– Vi blev inviteret med, selv om vi ikke er en del af DAMRC. De ville gerne udvide paletten, så blev vi inviteret og syntes egentligt godt, vi ville prøve at give det et skud, fortæller Peter Cramer Jensen, der er marketingansvarlig hos OSG Scandinavia.

Trænger til at møde kunderne igen

Det har han indtil videre ikke fortrudt, for arrangementet passer godt til leverandøren af spåntagende værktøjer.

– Det er jo hardcore spåntagning, og det er noget af det, vi godt kan lide ved deltagerne, konstaterer Peter Cramer Jensen.

Derudover glæder han sig over at det omsider er muligt at komme ud og møde kunderne på messer igen.

– Jeg tror, både vores kunder og os selv har savnet sådan nogle arrangementer, siger han, og fortsætter:

– Det falder jo godt nu. Folk trænger til at komme ud, og vi trænger også til at møde vores kunder. I Danmark har vi jo kunnet besøge kunder i et stykke tid, men mange af især de store har stadigvæk været tilbageholdende med at få besøg.

Bearbejder hærdet Unimax

På årets udgave af Spånligaen har OSG Scandinavia især fokus på én ting.

– I DMU’en derhenne (udstillet hos DMG Mori, red.) bearbejder vi noget hærdet Unimax, som mange af værktøjsmagerne har efterspurgt værktøjer til at bearbejde i en ordentlig kvalitet. Der er vi kommet med en ny serie, som er rigtig god til det. Der står vi og fræser i både skrub, semiskrub og slet, hvor vi laver nogle fine overflader, forklarer Peter Cramer Jensen.

– Så gevindfræser vi også i det. Vi borer og skærer gevind i én opspænding. Det er ikke så revolutionerende, det er der også andre, der kan, men at gøre det i Unimax, det er ret specielt, supplerer Peter Cramer Jensen.

Skrevet af Henrik Eilers (30. august 2021) fra Metal Supply